27 Temmuz 2013 Cumartesi

Yağ Yaktıran Kilo Verdiren Besinler Gıdalar Yiyecekler Nelerdir?

Bazı yiyecekler vardır ki hem insan vücuduna faydalıdır, hem de kilo vermeye yardımcı olur. Bu besinler kişiyi tok tuttuğu gibi, vücuttaki yağları da yaktırır. Bu sağlık makalemizde yağ yakmak için faydalı ve yararlı besinler, kilo verdiren yiyecekler ve gıdaları inceleyelim istedik. Hepinize sağlıklı ve fazla kilosuz bir yaşam dileğiyle. Bazı gıdalar bırakın yağ yaktırmayı, insana kilo aldırırlar. Hem tokluk hissettirmezler yedikçe, hem de faydasından çok zarar içerirler. Hamur işleri, beyaz şeker, bol şerbetli tatlılar bunlardandır örneğin.
Oysa ki doğru besinleri yiyerek hem aç kalmayabiliriz, hem de yağ yakıp kilo verebiliriz.
  1. Süt Ürünleri ve Sütlü Gıdalar: Kalsiyum kaynağı olan süt ürünleri yağ yakıcı besinlerin başında geliyor. Az yağlı süt, yoğurt ve ayran yağ yakımını yükseltiyor. Bu yüzden süt grubu besinlerden günde iki porsiyon tüketin.
  2. Üzüm: Özellikle kırmızı üzüm, dut ve yerfıstığında bulunan antioksidan özelliği olan resveratrol maddesi, yağın çözülmesini sağlıyor. Bu nedenle diyet yapanların günde 1 yemek kaşığı bu tür gıdaları tüketmeleri öneriliyor.
  3. Kırmızı Biber: Kırmızı biber vücut ısısını artırarak yağ yakımını hızlandırıyor. İçindeki acı madde, kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısını arttırıyor. Vücut ısısı artınca, yağ yakımı da hızlanıyor.
  4. Keten Tohumu: Keten tohumu, menopoz sonrası kadınlarda vücut yağlarının ve kilolarının azalmasını sağlıyor. Her gün kahvaltılık tahılınıza, yoğurdunuza ya da salata sosunuza bir yemek kaşığı keten tohumu ekleyebilirsiniz.
  5. Lifli gıdalar :vücutta yağ tutulmasını engelliyor. Marul, domates, ıspanak gibi sebze ve meyvelerde bolca bulunan lif, tokluk hissini artırdığı için vücutta fazla yağ tutulmasını engelliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder