28 Temmuz 2013 Pazar

Kadınlarda Orgazm Olamama Sorunu Nasıl Giderilir?

Cinsel yaşam da yemek, içmek kadar doğal aslında ama cinsel yaşamdaki problemlerimiz hala anlatmakta, aşmakta zorlandığımız konulardan. Bu makalede de kadınların orgazmından, daha doğrusu kadınların orgazma olamama probleminden bahsedeceğiz.
Öncelikle kadınların fizyolojisi, anatomisi erkeklerden farklıdır ve durumu anlamak için öncelikle bunu bilmemiz şart. Kadınların orgazma olması erkeklerin aksine daha zordur ama sık aralıklarla çok kez ardarda orgazm yaşayabilirler. Oysa erkekler bir kez orgazm yaşadıktan sonra bir sonraki orgazmı yaşayabilecekleri refraktör period denilen, kişiden kişiye değişen, bazen dakikalar bazen saatler sürebilen bir zaman dilimi vardır. Bu dönemde erkek ereksiyon etkinliğini kaybetmeye başlar ve belli bir süre erkeğin yeni bir ilişkiye fizyolojik ve ruhsal olarak hazır olması belli bir süre gerektirir. Erkekler bu zaman diliminde tekrar orgazm olamazlar, ancak bu periyot geçtikten sonra tekrar orgazm olabilirler. Kadınlar ise yeterince uyarılırlarsa bir cinsel ilişki sırasında bile bir çok kez orgazm olabilirler. Ama kadınların orgazm olmaları için iyi uyarılmaları gerekmektedir ve kadınların uyarılması için gereken süre erkeklere nazaran daha uzun sürelidir.
kadınlarda orgazm olamama
Kadınların orgazm sorunu çoğu zaman ilişkileri olumsuz etkilemektedir
İşte burada ön sevişmenin önemi ortaya çıkmaktadır. Önsevişme kadının genital bölgesinin gevşemesi ve kayganlaşmasına yardım eder, böylece kadının bedenini birleşmeye uygun hale getirir. İşte kadının orgazma ulaşmasında en büyük rol bu nedenle eşine düşmektedir. Partneri kadını yeterince uyarmalıdır ki kadın orgazm olabilsin. Erkeklerin aksine kadınlar cinsel birleşme olmadan da orgazm olabilirler.

Kadınların orgazma ulaşması iki yolla olabilir. Biri klitoral diğeri vajinal yolladır. Kadınların çoğu klitoral yolla orgazma ulaşır, hatta hayat boyu hiç vajinal orgazm yaşamamış kadınlar bile bulunmaktadır. Vajinal orgazma ulaşmak daha zordur ve cinsel ilişki tecrübeleri ile zamanla öğrenilir. Vajinal orgazm vajenin içindeki “G point” denen bölgenin uyarılması ile sağlanır. Klitoral orgazma ise klitorisin uyarılması ile ulaşılır. Klitoral orgazma hiç cinsel birleşme yaşanmadan da partnerin elle klitorisi uyarması ile ulaşılabilir. Bu konuda yapılan kısıtlı sayıda çalışma direkt klitoral uyarı olmadan orgazm olabilen kadınların oranının ancak %30 olduğunu göstermektedir. Ayrıca kadından kadına değişmekle beraber sıklıkla meme uçları, kulak arkaları, bacakların iç yüzleri gibi erojen bölgelerin uyarılmasının, kadının ilişkiye daha hazır olmasının sağlanması yanında orgazm olmasını kolaylaştırıcı özellikleri olduğu da unutulmamalıdır.

Son söz olarak da en önemlisi de orgazma yoğunlaşıp, her ilişkide orgazma ulaşılmalı takıntısına kapılmamak ve ilişkinin her anından zevk almaya çalışmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder