21 Temmuz 2013 Pazar

Hurmanın Faydaları Nelerdir ?

Hurma ortasında zarımsı bir kabukla sarılı tek çekirdek halinde tohumu bulunan çok tatlı etli ve besleyici bir meyvedir. Taze ya da kurutulmuş olarak yenildiği gibi pastacılıkta da kullanılır. Şekerlemesi ve şarabı yapılır. Bazı hurma çeşitleri daha az tatlıdır. Bunların kurutulup öğütülerek unu çıkarılır.

Hurmada sodyum, potasyum,kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, foffor ve klor da bulunuyor. Hurma ayrıca A vitamini,betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri içerir. Hurmada hamilede önemli olan folik asit vitamini de bulunur.
Kan hücresi yapımına yardımcı oluyor
Folikasit vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan aminoasitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar. Bu sebeple hamileler tarafından da tüketilir. İçerdiği lifler kabızlığa karşı da koruyucudur.

Hurma Hangi Hastalıklara İyi Geliyor?

Hurma kalp ve damar hastalıklarından korunmayı sağlar, kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Ayrıca, boğaz ağrısını keser, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir. Uzun süren açlık sonrası düşen kan şekerini dengelemede ve bağırsaklara faydalı lifleri sağlamada en doğru seçimlerden biridir. Yetiştirildiği bölgeye göre renkleri ve büyüklükleri değişen hurmaların lifleri kumaş üretiminde de kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder