29 Temmuz 2013 Pazartesi

Bademcik Şişmesi, Ağrısı ve İltihabı Tedavi Yöntemleri ve Faydalı Bitkiler

Bademcik şişmesi nasıl tedavi edilir, bademcik şişmesi tedavisi, ilaç ile tedavi ile birlikte bademcik iltihabı tedavisi ve bademcik ağrısı nasıl geçer konularından bahsedeceğiz bu makalede. Bademcik ağrısı ve neden olduğu boğaz ağrısı, bademciklerin iltihaplanması ve şişmesi ile ortaya çıkar. Bademcikler vücudumuzdaki lenf dokusu ve bağışıklık sistemi organlarındandır. Görevi, solunum gibi yollarla vücuda girecek olan mikrop, bakteri ve toksinleri engellemektir.Ancak soğuk algınlığı gibi durumlarda iltihaplanır, ağrıya neden olur ve görevini tam olarak yapamayabilir.
bademcik şişmesi şişmiş bademcikler resimde kutu içerisinde görülebilmektedir. şişen ve iltihaplanan bademcikler boğaz ve bademcik ağrısına neden olur.

Bademcik şişmesi ağrısı ve iltihabı tedavisi

Bademcikler şiştiğinde baş ağırısı, boğaz ağrısı, ateş ve titreme meydana gelebilir. Eğer bademcik ağrısı 2 günden uzun sürüyorsa, doktora gidip ilaç kullanmak faydalıdır. Genelde ağrı kesici ve antibiyotik tedavisi uygulanır.
Ancak doktora gitmeden önce evde tuzlu su ile gargara yapılabilir. Ağrıyı azaltmak için hafif ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir.
Nane limon çayı, adaçayı bal ile karıştırılarak içilebilir.
Bol sıvı tüketilmelidir, ılık su içilmeli ve dinlenmelidir kişi.

Bademcik ağrısı, iltihabı nasıl geçer

Antibiyotiksiz bir şekilde atlatmak mümkünse ilaç kullanılmadan atlatılması  daha iyidir bademcik sorunlarının. Ancak ağrı yemeye içmeye engelse ve insanın hayatını olumsuz etkiliyorsa bir sağlık ocağına ya da haftasonu ise bir hastane acil servisine gitmekten de çekinmemek gerekir. İlaç alınmaya başladıktan bir iki gün sonra bademcik rahatsızlığı geçmeye başlar. Burada unutulmaması gereken, antibiyotik ile tedavi görüyorsanız antibiyotik kutusu bitene kadar kullanmanız gerekir. Aksi takdirde bademcik iltihabı yenileyebilir.

Bademcik evde bitkiler ile tedavi yöntemleri

İlk aşamada bademcik şişmesi ve ağrısını evde tedavi etmeyi deneyebilirsiniz. Limonlu ılık suyu bal ile karıştırıp içebilirsiniz. Kuşburnu, nane ya da adaçayı da faydalıdır. Portakal ve greyfurt suyu içmek de C vitamini açısından zengin olduğu için faydalı olur.
Gerektiği durumlarda evde ağrı kesici kullanılabilir.
Burundan soluk alıp vermek iyidir çünkü ağızdan solununca bademcik yine havadaki mikroplardan etkilenebilir.
Özetle;
  • Ballı ve limonlu sıcak su için,
  • Sigara içmeyin,
  • Tuzlu su ile ağzınızda gargara yapın,
  • Hafif ağrı kesici kullanın ağrı çok olduğunda,
  • Adaçayı, kuşburnu ya da nane çayı için,
  • Portakal ve greyfurt suyu için,
  • Burnunuzdan soluyun,
  • Gerektiğinde doktora gidin ve ilaç kullanın,
  • Dinlenin.
Bu makalede bademcik neden şişer, bademcik neden ağrır, bademcik ağrısı nasıl geçer, bademcik iltihabı nasıl tedavi edilir, ne zaman doktora gitmek gerekir, bademciğe ne iyi gelir, evde tedavi edilebilir mi, antibiyotik ve ağrı kesici ne zaman alınmalıdır, bademcik ne işe yarar gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. Ayrıca bademcik resmi ve şişmiş bademcik resmi, bademcik şiştiğinde nasıl görülür, bademcik nerededir resim üzerinde görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder