29 Temmuz 2013 Pazartesi

Ayak Kokusuna Ne İyi Gelir

Ayak kokusu insanları en çok rahatsız eden ve pek çok insanda görülen çözümü mümkün bir rahatsızlıktır. Terlemeye bağlı olarak gelişen ve çorap, ayakkabı gibi faktörlerin oluşmasında oldukça etkili olduğu bu rahatsızlık için pek çok bitkisel ve bilimsel çözüm yöntemi bulunmaktadır. Ayakta, özellikle parmak aralarında bakteri oluşumuna bağlı olarak ortaya çıkan kokuyu tetikleyen veya kokunun şiddetini artıran çeşitli besinler de bulunmaktadır. Bu yazımızda ayak kokusu tedavisi yöntemlerini ele alacak ayak kokusu nasıl önlenir ve giderilir, ayak kokusu nasıl geçer gibi sorulara cevap aramaya çalışacağız.

Ayak Kokusu Nasıl Geçer

  • Belirli besin ve gıdalardan uzak durmak gerekir. Bunlar arasında kahve, özellikle ağır kokusu olan çeşitli baharatlar, bira, soğan ve sarımsak sayılabilir.
  • Ayağın havalandırmasını engelleyen, teri emmeyen naylon çoraplardan uzak durulması ve özellikle pamuklu olanların tercih edilmesi gerekmektedir.
  • Ayakkabıları çok uzun süre giymemek veya ara ara çıkarmak ayak kokusunun önlenmesi için faydalıdır. Çorapta olduğu gibi havalandırmaya müsaade eden ayakkabılar tercih edilebilir. Mümkün olan durumlarda yanları açık ayakkabılar, sandalet veya terliğin tercih edilebilir.
  • Karbonat ayak kokusunun giderilmesinde oldukça yararlıdır. Güçlü bir kimyasal baz olan karbonat kokuları nötr hale getirir. Karbonatı ayakkabı ve çoraplarınızın içine dökebilir veya ayaklarınızı her akşam karbonatlı suda bekletebilirsiniz.
  • Ayak parmaklarının arasına dökülen pudra kokuları gidermede etkilidir.
  • Antibakteriyeller (bakteri öldürücüler), ayak kokusunu gidermede oldukça etkilidir. Bunun için üretilmiş ayak kokusu kremleri ayaklardaki gözenekleri açar ve kokuları giderir.
  • Ayaklarınıza kolonya sürmek ayak kokusuna etkili olur. Bunun sebebi kolonyanın kokusunun ter kokusunu bastırması değil, kolonyanın içerdiği alkolün bakterileri öldürmesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder