29 Temmuz 2013 Pazartesi

Baş Ağrısına Ne İyi Gelir – Baş Ağrısı Nasıl Geçer

Baş ağrısına ne iyi gelir, baş ağırısı nasıl geçer?Baş ağrısı eğer şiddetli ise insan hayatını ciddi şekilde olumsuz etkileyebilmektedir. Baş ağrısı yaşandığında genelde ilk akla çözüm bir ağrı kesici ilaç almak olmaktadır. Ancak bir kaç basit yöntemle ilaç kullanmadan da baş ağrısından kurtulunabilir.
baş ağrısına ne iyi gelir
Eğer baş ağrınız kronik bir hastalıktan kaynaklanmıyorsa geçici olarak yaşadığınız yorgunluk ya da stres kaynaklıdır. Eğer baş ağrınız sürekli tekrarlıyor ise ve ağrı kesiciler bile bazen fayda etmiyor ise bir doktora gözükmenizde fayda var. Ancak sık tekrarlamayan baş ağrılarınız var ise, başınız ağrıdığında baş ağrısına iyi gelen birkaç yöntem uygulayarak baş ağrısından kurtulunabilir.
Eğer stresli ve gergin iseniz, sizi stresli ve gergin yapan ortamdan uzaklaşmaya çalışın. Sakinleşmek baş ağrınıza iyi gelir. Gerginlikten kurtulmak için ılık bir duş alabilirsiniz. Kısa süreli yürüyüş yapılabilir. Baş ve boyun bölgenizi ovabilir, masaj yapabilirsiniz. Eğer uykunuz da var ise, uyumak genelde baş ağrısına iyi gelir ve uyandıktan sonra genelde baş ağrısı geçmiş olur.Temiz hava almak da baş ağrısına iyi gelir. Çay, sigara, kahve (neskafe) ve kola gibi içecekler baş ağrısını tetikleyebilir, başınız ağrırken bunlardan bir süre uzak durmanızda fayda var. Türk kahvesi bazen baş ağrısını geçirebilir, bir bardak Türk kahvesi içmeyi deneyebilirsiniz, Türk kahvesine biraz da limon sıkarsanız daha iyi olur.
Ağrı kesici ilaç almak geçici olarak en hızlı çözümdür baş ağrısına. Ancak ağrı kesici ilaçları çok sık ve uzun süreli kullanırsanız artık vücudunuzda etki etmemeye başlarlar. O nedenle çok sık kullanmayın.
Özetle baş ağrısından kurtulmak için üzerinizde bulunan stresten uzaklaşmaya çalışın. Temiz hava alın, ıhlamur ya da nane çayı için, açık havada yürüyüş yapın, ılık bir duş alın, dinlenin, uyuyun, baş ağrınız geçmiyorsa ağrı kesici kullanın.
Sık sık başınız ağrıyor ise bir doktora mutlaka gözükün ve başınız her ağrıdığında ağrı kesici kullanmayın, ağrı kesiciye karşı vücudunuz bağışıklık geliştirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder