28 Mayıs 2013 Salı

Sezeryan ile doğumun zararları nelerdir?


Sezeryanın bir cerrahi operasyon olduğunu belirtmekte fayda var, bu yöntem anne veya bebeğin sağlığını tehdit eden bir durum söz konusu ise doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi gereken bir tercih olmalıdır ancak günümüzde normal doğum sancılarına ve doğum esnası yaşananlara katlanamayacağını düşünen kadınların bu sıkıntıdan kurtulmak adına yapmış oldukları bir tercih olmakta. Bebeğin akciğerlerinin gelişimini tamamlaması için annenin doğum sancılarının başlamış olması gerekiyor, aslında bu sancılı dönem bebeğin dış dünya ortamına hazırlanması için gerekli bir süreçtirde.
Yukarıda belirttiğimiz gibi günümüz kadınlarının zahmet çekmemek adına kendi ve bebeklerinin hayatını sezeryan doğum ile riske atmaktalar. Sezeryan doğum cerrahi bir operasyon olması sebebiyle, annenin enfeksiyon kapması söz konusu olabilir. Ayrıca sezeryan doğum sonrasında kadınlarda tekrar çocuk yapamama gibi risklerde meydana gelmektedir. Zaman zaman rahmnin zarar görmesi sonucu bir daha asla cocuk sahibi olamadıkları bilinmektedir. Doğum stressi yaşamayan bebeklerde, aktif ve pasif dna olarak bilinen bazı genlerin pasif kaldığını ve bu sebeple ilerleyen yaşamında şeker, kanser gibi hastalıklara yakalandıkları gözlenmekte.
Bu sebeple, kadınlarımızın normal doğum yöntemi ile doğum yapmalarını tavsiye etmeliyiz. Recep Tayyip Erdoğanın bu konuda neden bilgilendirildiğini bilemiyoruz ancak bir başbakan olarak bu kadar önemli bir konuda fikir sahibi oluşu ve milletimizi aydınlatma isteği bizlerce de çok anlamlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder