28 Mayıs 2013 Salı

Sağlıklı yaşam için püf noktaları nelerdir?neler yapmak gerekir?

Günlük hayat içinde dikkat etmediğimiz ya da aklımıza gelmeyen püf noktaları... Hepsi sağlığımız ve daha iyi bir yaşam için. İşte bilmeniz gereken "sağılıklı detaylar"...

Akut faranjitten nasıl korunursunuz?

Akut faranjitten korunmak için boğazın lokal ve vücudun sistemik direncini kırabilecek durumlardan kaçınmalısınız. Ağız hijyenine dikkat etmeli, zararlı maddelerden uzak durmalısınız. Aşırı sigara ve alkol alınmasından, çok demli çay içilmesinden, kola ve gazoz gibi asitli, bira ve şampanya gibi mayalı içkilerin tüketilmesinden kaçınmalısınız.

Konservenin zararı, taze gıdanın önemi

Besinlerin hazırlanması çok önemli ve bunun sağlığımızı etkilediği bilinen bir gerçek. Hazır besinlerde, özellikle konservelerden kaçınmalısınız. Çünkü konserveler hazırlanma esnasında bütün vitaminlerini kaybediyor. Bu yüzden taze sebze ve meyve ya da dondurulmuş gıdalar tercih edilmeli. Ayrıca yemeklerin bir gün önce yapılması ya da pişirilmesi esnasında kaynatmalar uzun sürdüğünde vitamin değerlerinde kayıplar ortaya çıkıyor. Ayrıca yemeklerin mümkün olduğunca günü gününe pişirilmesine ve buzdolabında kalma sürelerine dikkat etmek gerekiyor.

Banyoda selülit masajı

Eğer selülit probleminiz varsa banyonuzun süresine mutlaka 5 dakika daha eklemeniz gerekiyor. Bunun için bir masaj eldiveni ve selülit ürünü yeter. Her duşta selülitli bölgeye dairesel haraketlerle masaj yapın. Düzenli olarak yaptığınız takdirde kısa bir sürede sonuç alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder