30 Mayıs 2013 Perşembe

En etkili enerji veren gıdalar nelerdir?

Bazı besinler enerjinizi yükseltip sizi daha aktif ve mutlu biri haline getirirken,  bazı yiyecekler uykunuzu getirip sizi halsiz düşürebilir. İşte size enerji verecek gıdalar….
Ispanak
Yeşil yapraklı sebzeler, size gün boyunca enerji sağlar. Kendinizi iyi hissetmek istediğinizde ıspanak yiyin.
Bal 
Sporcuların performanslarını artırmak için tercih ettiği gıdalardan biridir bal ve tatlı olmasına rağmen, onun şekerli bir besin gibi düşünülmemesi gerekir.
Badem
Pek çok insan kuruyemişler hakkında doğru bilgiye sahip değildir. Elbette kuruyemişler kalori açısından biraz yüksek gıdalardır ancak dozunda tüketilirse size zarar değil, yarar sağlarlar. Özellikle badem….
Somon
En büyük enerji kaynaklarından biridir. Aynı zamanda kalp sağlığı açısından da değerlidir.
Yumurta
Yüksek protein deposu olan yumurta, enerji konusundan pek çok besini geçer. Kolesterol için yumurta yemeyenlere not, artık yumurta kolesterolün düşmanı olmadığını ispatladı.
Yulaf
Karbonhidratlı yiyecekler kısa süre sonra size yorgunluk ve halsizlik verir. Oysa yulaf sağlıklı bir komplekstir ve size saatlerce enerji sağlar.
Tatlı Patates
Eğer gün boyu enerjiye ihtiyacınız varsa, patates size destek olabilir. A ve C vitaminleri ile vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirecektir.
Elma
Elma hem size vitamin açısından destek verir. Hem antioksidan etkisi vardır ve mikroplara karşı sizi güçlendirir.
Bitter Çikolata
Bunu görünce şaşırmış olabilirsiniz ancak sütsüz koyu çikolata, kan akışını arttırarak beyin gücünü yükseltir ve enerji sağlar. Kalorisini düşünün ve abartmadan tüketin.
Fasulye
Kompleks karbonhidrat ve proteinler açısından çok zengin olan fasulyeyi, enerjiniz ve kilonuzu formda tutmak için tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder