28 Mayıs 2013 Salı

Ender Saraç'tan 3 günlük anti selülit diyeti tarifi

Kadınların baş düşmanı selülitler yazın gelmesiyle yine bir sorun haline geldi.
Peki, selülitlerle nasıl baş etmeliyiz? Beslenme Uzmanı Ender Saraç, 3 günlük anti-selülit diyeti ile selülitlerden kurtulacağımızın sinyalini verdi.
1.GÜNKAHVALTI2 ince dilim taze ananas + 2 parmak kadar yağsız peynir (dil peyniri, keçi peyniri veya lor peyniri olabilir...)
KAHVALTIDAN 2 SAAT SONRA3 adet tam ceviz.
ÖĞLE YEMEĞİ1 dilim kızarmış tam çavdar ekmeği ve anti-selülit salatasıAnti-Selülit salatası:Bol roka, marul, maydonazdan hazırlanmış mevsim yeşillikleri1 ince dilim ananasYarım greyfurt3 adet közlenmiş acı sivribiber6 adet badem içiBol limon ve 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
2-3 SAAT SONRA:1 su bardağı az yağlı yoğurttan yapılmış naneli ayran1 avuç kadar kiraz
AKŞAM YEMEĞİ (en geç 20:00'de)Izgarada yağsız tavuk göğüs etiYanında közlenmiş acı sivribiberRoka salatası (üzerine özel salata sosu ile)(1 tatlı kaşığı zeytinyağı + yarım limon + 1 taze diş ezilmiş sarımsak + 1 çay kaşığı ucuyla kekik ve biberiye karıştırarak sosu hazırlayınız.)
2. GÜNKAHVALTI2 çorba kaşığı kadar yağsız peynir (lor peyniri, çökelek veya yağsız peynir olabilir) + 3 yumurta beyazından acı pul biberli omlet, yanında bol roka ve sivri biber + 3 adet tam ceviz içi.
KAHVALTIDAN 2 SAAT SONRAYarım greyfurt + 2 adet şekersiz yulaflı bisküvi.
ÖĞLE YEMEĞİ1 büyük boy çorba kasesi kadar az yağlı yoğurttan hazırlanmış semizotu salatası... (İçine 4-5 adet sivri biberi közlenmiş olarak doğrayın ve az miktarda kekik ve biberiye ekleyin.)
2-3 SAAT SONRA1 ince dilim ananas ve yarım elma ile hazırlayacağınız meyve salatası... (Üzerine çeyrek limon sıkın. Toz tarçın ve 1 tatlı kaşığı kadar ceviz veya badem rendesi eklenebilir.)
AKŞAM YEMEĞİ3 adet yağsız ızgara köfteYanında 1 adet kabak ızgaraKarışık yeşil salata (Üzerine özel salata sosu ile)
3. GÜNKAHVALTI2 ince dilim taze ananas + 1 su bardağı az yağlı süt (sıcağımsı olarak ve içine 1 çay kaşığı toz tarçın ekleyerek için.)
KAHVALTIDAN 2 SAAT SONRA3 adet tam ceviz
ÖĞLE YEMEĞİIzgarada veya fırında balık fileto... (Levrek, lüfer, sarıkanat gibi balıklardan 1 küçük porsiyon, derisiz)Yanında bol limonlu ve özel soslu yeşil salata.
2-3 SAAT SONRAYarım greyfurt, yanında 2 adet yulaflı şekersiz bisküvi.
AKŞAM YEMEĞİ1 orta boy çorba kasesi kadar yeşil mercimek yemeği... (Üzerine baharat olarak kekik ve biberiye ekleyiniz.) Yanında 3-4 adet hafif acı sivri biber
Selülite karşı çay1 tutam biberiye, 1 parmak ucu kadar doğranmış taze zencefil, 1 adet sapıyla beraber maydonoz, 1 çay kaşığı yeşil çay, bir bardak kaynar suda 4-5 dakika demlenir ve şekersiz, ince dilim limon eklenerek içilir. Günde 2-3 kez içebilirsiniz.
Masaj yağıHem selülite iyi gelen hem de bölgesel incelmeye yardımcı masaj yağı için1 tatlı kaşığı susam yağı, yarımşar küçük kahve kaşığı biberiye yağı ve kekik yağı, 1 çay kaşığı greyfurt yağı (bulamazsanız portakal yağı) gerekiyor.. Sabah ve akşam selülitli bölgeye iyice masaj yaparak yedirin. Spora giderseniz streçle sarın ve duşta iyice masaj yaparak yıkanın.
Selülite karşı salata1 kişi için; 2 dilim taze ananas,1 adet acı sivri biber, 1 çay kaşığı limon ve nar ekşisi, 3 dilim greyfurt, bol roka-tere-taze soğan ve sarmısak, 1 ceviz içi, isterseniz biraz haşlanmış tavuk göğsü.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder