28 Mayıs 2013 Salı

Hayatın temel taşları,Sağlıklı olmanın İpuçları

Sağlıklı, canlı ve üretken olmanın sırrı; doğru beslenme, egzersiz ve psikoloji...

Yaşamın bir parçası olan bedensel egzersiz insanların daha zinde ve sağlıklı olmalarını sağlayan unsurların başında gelir. İnsan metabolizması üç temel üzerinde durursa sağlıklı, canlı ve üretken olabilir. Bu temel noktaların birincisi beslenmedir. Beslenme sistemi bozuk olan bir insanın yanlış gıda alımı yüzünden hormonal sistemi kısa süreli mutluluklar yaşasa da uzun vadede psikolojik durum ve şişmanlıktan dolayı sağlıksız bir hayata sahip olacaktır. Diğer temel noktalardan egzersiz de vücut sağlığı ve psikoloji için önem taşımaktadır. İnsanların davranışlarını ve yaşamlarını etkileyen psikolojiniz üç temeli oluşturmaktadır. Psikolojinizin bozuk olması yemeye ve hareketsizliğe itmektedir. Böylece sağlığımızı tüketmekteyiz. Egzersiz, beslenme ve psikolojik olarak güçlü düzenli bir yaşam insanların hayata bakış açılarının değişmesiyle mümkün olacaktır. Küçük yaşlardan başlayarak gelişimimiz boyunca bizimle beraber olan psikolojimize, metabolizmamıza olumsuz etkiler yapan alışkanlıklarımızı bırakalım. Bu alışkanlıkların yerine ise;

* Bilinçli bir şekilde yemek yiyelim. Düşünmeden gıda tüketimimizin sonu şişmanlıktır.

* Şişmanlık gerçekten istenmediğinde ve alışkanlıklar bırakıldığında çok kolay mücadele edilebilecek bir durumdur.

* Psikolojik sıkıntılarınızı egzersiz yaparak hafifletmeyi deneyin.

* Canınız çikolata isteyince sakın kısıtlamayın ama ölçülü ve az miktarda yiyin.

* Hızlı yemek hem gıda maddelerinin lezzetlerinin alımını engeller hem de bizi şişmanlığa sürükler.

* Doğru beslenmeye ve egzersize başlayınca alkol alımınızı en az altı ay sınırlayın. Daha sonra ölçülü bir biçimde alın.

* Vitaminler insan metabolizmasını destekleyici unsurlardır. Hiçbir vitamin vücuda enerji vermez. Aşırı dozda vitamin kullanımı sağlığa olumsuz etkileri olabilir.

* Egzersiz ve doğru beslenme şişman olan insanların uygulaması gereken bir yaşam tarzı değil bütün insanların sağlıkları için yapması gereken önemli faktörlerdir.

* Günlük aktivitelerinizi artıracak yöntemler bulmalısınız. Bu yöntemler sayesinde daha dinç olabilirsiniz.

* Uyku sürenizi en geç saat 24.00'te başlatmalısınız, çünkü saat 24.00'ten sonra büyümeyi, dinlenmeyi ve yenilenmeyi sağlayan hormonların salınımı mümkündür.

* Dar kıyafetler, korseler, sıkı kıyafetler eklemlerin ve kas sisteminin zorlanmasına sebep olur.

* Çarşıda gezerken giyeceğiniz veya yürüyüş yaparken seçeceğiniz ayakkabıya dikkat etmelisiniz.

* Kısa süreli diyetleri sakın uygulamayın, siz vücudunuzdaki yağı kaybetmek için diyet yapıyorsunuz, oysa kısa süreli diyetlerle yağlarınızı değil, yağsız vücut kitlesi dediğimiz kasları kaybedersiniz. Kaslar insan vücudunda yağı yakan fabrikalardır. Kas kitlesini kaybettiğinizde vücudunuz sallanmaya başlar.

* Bölgesel yağ verme yoktur.

* Günde 5 - 10 dakika egzersiz yaparak vücudunuzda değişiklikler yapmanız mümkün değildir.

* Her yaştan insanın yapacağı egzersiz çeşidi vardır, yeter ki egzersiz programı bireye göre hazırlanıp uygulansın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder