30 Mayıs 2013 Perşembe

Mevsim alerjisinden koruyan besinler nelerdir?


Mevsimsel alerjiniz mi var ? İşte sizler bu durumu önlemek ve alerjik reaksiyonları azaltmak için, doğal tedaviye yönelebilirsiniz. Kendinizi savunmak için doğadan yardım alın.
Yeşil çay
Araştırma düzenli yeşil çay içme farklı alerji muzdarip insanlar için büyük bir rahatlama sağlayabilir göstermiştir. Yeşil çay, güçlü bir antioksidandır. Epigallocatechin gallate (EGCG) adı verilen önemli bir bileşik (diğer çaylardan fazla) içerir. Bu bileşik; özellikle alerjik reaksiyonlar ve belirtileri ortaya koyan, vücutta iki kimyasalın üretimini engellemek yeteneğine sahiptir.
Yeşil çay bu nedenle birçok alerji polen, evcil hayvan tüyü, toz, yanı sıra bazı kimyasallar gibi çeşitli alerjenlerle mücadelede çok yararlı olabilir. Bir günde yeşil çay 2-3 bardak içilebilir.
Kuersetin
Flavonoid ailesine mensup olan kuersetin; soğan, elma, çilek, üzüm, turunçgiller, siyah çay, brokoli, maydanoz, İtalyan squash ve bazı fındık ve tohum gibi çeşitli bitki ve birçok ortak sebzelerde bulunur. Bu alerjik reaksiyonları tetikleyen maddelere karşı koruyan doğal bir anti-histamin, antioksidan ve anti-enflamatuardır.
Bromelain
Büyük ölçüde öksürük, burun tıkanıklığı ve alerji nedeniyle sinüzit ve iltihap ile ilişkili diğer belirtileri azaltır.  Anti-enflamatuar özellikleri iltihap azaltılması ve tedavisinde son derece yararlıdır, şişme, astım, bronşit, burun mukozası, hem de kolit, artirit ve diğer alerjik reaksiyonları önlemede yardımcı olur. Bromelain ananasta bulunur.
C vitamini
C vitamini, alerjiyi yenerek son derece yararlı iyi bağışıklık sistem üreticilerini destekler. C vitamini; alerjiyle mücadele hormonlarını üretmek için böbreküstü bezlerini teşvik eder ve böylece doğal olarak değişik alerjenlere karşı vücudu savunur.
Turunçgiller, çilek, brokoli, biber, domates ve yeşil yapraklı sebzelerde alerji önlemek için günlük olarak tüketilmesi gereken C vitaminin büyük kaynaklarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder