5 Haziran 2013 Çarşamba

Bakımlı ve Sağlıklı Saçlar için Neler Yapmalıyım

Sağlıklı ve Bakımlı Saçlar için Doğal Yöntemler

Saç bakımısağlıklı bir saç, güzel ve bakımlı gözüken saçlar, çağımızda kendi başına bir ticari alan halini almış olsa da, kendi uğraşlarımızla  doğal yöntemlerle saçlarımıza bakım yapabiliriz. Bunlardan birkaçından bahsedecek olursak;
Mat ve Kuru Saçlar
Mat gözüken kuru saçlarımızın neme gereksinimi vardır, bu sebeple kaliteli bir saç kremi her saç bakımının olmazsa olmazıdır. Saçlarınızın kökleri haricinde her bölgeye masaj yaparak uygulayın. Ortalama 4 dakika bekledikten sonra saçlarınızı iyice durulayın.
Saç maskeleri parlaklığı sağlamak için harika bir yöntem, fakat saçınızda 5 dk. fazla süre bekletildiği zaman işe yarar. Saçlarınız için kullandığınız kimyasal maddeler en aza çekilmeli, fon makinesiyle yüksek derecede kurutma işlemi en aza indirilmelidir. Diğer yandan renk ve gölge, uygun şekilde yapılırsa ışıltıyı ve saçın kalitesini artırabilir. Kullanılan ürünlerdeki peroksit düzeyinin de az olmasına dikkat edilmeli.
Saç renginin korunması için, boyamadan sonra, boyalı saçlar için geliştirilen etkili ürünler kullanılmalıdır. Bu ürünlerin içeriğinde alkol yoktur ve pH dengesini korur, bu sebeple saçın aşırı kuru durmasının önüne geçilir.
Yağlı Saçlar
yağlı saçlara doğal bakım
Yağlı Saçlara Bakım
Saç derisinde toplanan sebum adlı yağ dokularının aşırılığı düzensiz şampuan kullanımı veya hormonal bozukluklardan kaynaklanıyor olabilir. Kafa derisindeki bezlerden doğan bu salgılar saç tellerimizin her tarafını kaplar, böylece; kir, toz saçta toplanır, neticede de saçımız cansız, yağlı ve mat bir görünüme sahip olur. Çözümü, saçınızı saç kremi içermeyen şampuanlarla yıkayın, arındırıcı özelliğe sahip olsun. Günlük olarak yıkamaya özen gösterin.
Cansız ve İnce Yapılı saçlar
Kırılan saç uçlarını onarmada saç serumları büyük bir etki göstermektedir. Aşırıya kaçmamak kaydıyla elinize bir iki damla dökerek yıpranmış saç uçlarınıza masaj şeklinde uygulayabilirsiniz. Dolgun gözükmeyen cansız saçlar, fazla kimyasal ürün ve saç ürünün kullanılması sonucu ortaya çıkar. Daha doğrusu saç kremlerinin kullanması sonucu. Bu durumlarda daha hafif bir markaya geçiş yapabilirsiniz veya kullanımına bir süre ara verebilirsiniz.
Dolgun bir saça sahip olmak ve saçlara hacim, canlılık kazandırmak amacıyla, sadece saç diplerine köpük sıkabilir arkasından saç kurutma makinesiyle hafiften bir kurutabilirsiniz.
Kıvırcık Saçlar
Bu tip saçlar yapısı itibari ile çok farklılık gösterir, fakat önünüzde fazla bir seçenek yoktur. Saçınızı doğal haliyle bırakın, özen gösterin ve temizliğine dikkat edin. Topuz, örme, gibi saç stillerini deneyin veya düzleştirin. Bu sonuncu söylediğim kimyasal işlem gerektirdiğinden, saçınızı sağlıklı tutmak için sürekli bakım uygulamanız gerekecek.
Sert ve Kalın Saçlar
En basit saç şekli gibi görünebilir fakat daimi bir bakım ve kontrol ister. Bu yapıdaki saçlarınızı kısa kesmeyin, garip bir görüntü ortaya çıkabilir.
Dalgalı Saçlar
Saç çeşitleri arasında en çok rastlanan saç tipidir. Günümüz dünya nüfusunun yaklaşık %65′i değişken oranlarda dalgalı saça sahiptir. Bu saç tipi çoğunlukla kuru bir yapıda olur, bu sebeple nemlendirici içeren şampuan ve kremler kullanılmalıdır. Nemli saça sürülen saç serumları saç tellerini yumuşatır. Yine uygulayacağınız serum ve köpükler saçtaki kıvrımları dolgunlaştırır. saç nemli iken jöle ve türevi maddelerle şekil verilmesi, kendi kendine kurumaya bırakılması da uygulanabilecek diğer bir tekniktir.
kaynak

Sağlıklı ve Güzel Saçlarla ilgili Önemli Püf Noktalar

~
Saçlarınızın canlılığını ve sağlığını kaybedecek seviyeye kadar düşmesine müsade etmeyin. Güneşle birebir temastan kaçının. Saçlarınızın direk güneş ışınlarına maruz kalması önerilmez, özellikle de saçınız boyalıysa.
Daima hafif kremler ve şampuanlar kullanın. Saç şeklinize veya saçınızın yapısına uyan ürünler seçin.
Sert havlularla saç kurulaması işlemi dalgaları kıvırcık haline getirebilir.
Saç yapınızdan emin değilseniz kuaförünüze ya da uzman teşhisine başvurun.
~

Saç Kesimi ve Saç Bakımı Açısından Önemi

~
Düz ve ince yapılı saçlar biraz yürek ister. Bu yapıdaki saçlarınızı omuzlarınızdan aşağıya doğru uzatmayın; akıllıca kesilmiş katlar saçınızı daha dolgun göstererek canlılık kazandırır. Yüz tipinize yakışır bir perçem de iyi fikirdir.
Saç bakımı uğraş gerektiren çok ağır bir işmiş gibi görünür. Fakat insanın diş fırçalar gibi saçlarına da bakması şarttır. Bu bedeninize olan borcunuzdur. İhmal edilen saçlar ilerleyen yaşlarda büyük pişmanlık duymanıza sebep olabilir. Bu nedenle saç bakımınıza özen gösterin. Ve bu işi uzman olarak yapan kişilerle yapın. Kulaktan doğma veya asılsız yöntemlerle saçlarınızı berbat etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder