11 Haziran 2013 Salı

Depresyon ve stresten nasıl kurtulabilirim?

Birçok hastalıktan daha kötü olan hastalıklardan biriside depresyondur. Depresyon hayatımıza en kötü eden ve hayatımızda sorunlar olmasına yol açan hastalıklardan birisidir. Çünkü moralinizin kötü olduğu zamanlar da hayattan çok fazla beklentiniz olmaz bu da hayatınızın riskli bir dönemi olduğunu göstermektedir. Depresyon genel olarak ciddiye alınmayan bir hastalıktır. Küçük bir grip için bile ciddi önlemler alırız ancak depresyon konusunda ciddi önlemler almayız. Depresyonu ciddiye almazsak daha büyük sorunlar ve sıkıntılar çekebiliriz. Bu hastalık doktorlar ve ilaçlar ile tedavisi mümkün olsa da başka alternatif çözümlerde bulunmaktadır.
Depresyonun önlenmesinde önemli olan konuların başında beslenme gelmektedir. Depresyon için beslenme çok önemlidir. Bu yüzden beslenmeye çok önem vermemiz gerekmektedir. Şeker miktarı yüksek olan yiyeceklerden uzak durmak bizim için faydalı olacaktır. Çünkü bu besinler vücutta ani artış ve düşüş yaşatmaktadır insana. Bu ani artış ve düşüşler ise insana yorgunluk ve asabiyet vermektedir. Kesinlikle alkollü içeceklerden kaçınmanız gerekmektedir.
Depresyonunuza ciddi önem veriyorsanız bunun için alternatif durumlar bulabilirsiniz. Beslenmenize en başta çok önem vermeli ve dikkatli bir besin programı hayatınıza dahil etmelisiniz. Bunun için rejime girme yolunu deneyebilirsiniz. Omega 3 yağı bu zamanlar da size en iyi dostluk edecek temel gıdalar arasındadır. Ve bunun yanında sindirim sistemine iyi gelen gıdalar tüketin.
Depresif bir durum da iken canınız hiçbir şey yapmak istemeyebilir. Bu durum oldukça doğaldır ancak bu hal den uzak durmanız gerekmektedir. Kendinize bir spora verebilirsiniz. Doğa yürüyüşleri yapabilir bol bol müzik dinleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder