17 Haziran 2013 Pazartesi

Sivilce nedir sivilceden nasıl kurtulurum

Sivilce nedir sivilceden nasıl kurtulurum ?
Sivilceler kıl köklerinde ki yağ oranın artması ve bu noktada bakteriler ile enfekte olması ileoluşur. Sivilce oluşumunun yüzlerce nedeni olabilir. Fakat hormonların artışı ile oluşan sivilcelere  çeşitli tedavilerde yapılmaktadır.
Sivilceden nasıl kurtulurum ?
Genelde gözenek yapısı geniş olan ciltlerde sivilce oluşuma rastlanır. Cildimizde ki gözenekler, cildimizi alerji ve kirlilikten koruduğu gibi cildin nefes almasını da sağlarlar. Çok gözenekli ciltlerde iyi cilt temizliği yapılmazsa siyah nokta ve sivilcelenme de artış kaydeder. Genelde geniş gözenekli ciltler yağlı olanlardır. Yağlı ciltlerin en büyük sıkıntısı su oranının düşük olmasıdır. Bu nedenle cildi nemlendirmek için su bazlı ürünler kullanılabilir.
Kullanılan maskeler ile su ve yağ dengesi yaratılabilir. Cildi cilt yapınıza göre temizlemek en iyi sivilce ilacıdır. Temizleme sütü ve tonik kullanmak ciltte yağ ve su dengesini hızlıca yaratır. Bu nedenle bir uzmana danışmak ve cilt tipinize göre temizleyiciler edinmek gereklidir.
Yapılan araştırmalarda cilt temizliğinde sabun kullanmanın sivilce oluşumunu arttırdığı ortaya çıkmıştır. Ne kadar su ile yıkasanız da sabun gözenekleri kapamakta ve enfekte olan sivilcelerden olmaktadır. Bu nedenle sabun kullanmaktansa cilt temizleyicileri veya en basit olan gül suyu kullanılabilir.
Kadınlarda kullanılan makyaj akşamları mutlaka temizlenmelidir. Temizlenmeyen ve ciltte kalan bu kimyasallar sivilce oluşumunu tetiklemektedir. Makyaj malzemelerinde kullandığınız fırçalar periyodik olarak temizlenmelidir.
Kullandığınız yastıkların, çarşafların ve havluların sürekli temizlenmesi ise sivilce oluşumunu engelleyen bir diğer konudur. Gece uyurken yüzünüzden deri parçaları sürekli olarak yastığınıza dökülür zaman içinde yastığınızda bakteri ve mytler çoğalır. Böylece yüzünüzde sivilcelenme artabilir. Özellikle kalabalık bir ailede yaşıyorsanız kullandığınız havlular her günde ğiştirilmelidir.
Ellerinizi sürekli yüzünüze değdirmeyin çünkü eller gün içinde pek çok bakteri ve mikrop taşırlar. Bu nedenle yanınızda hijyenik temizleyici bulundurun. Sık sık ellerinizi temizlemeyi ihmal etmeyin.
Sivilcelerin artmasının bir diğer sebebi strestir. Streslendiğinizde vücudunuz fazla miktarlarda hormon salgılar böylece sivilcelenme oluşur. Stresli ortamlardan uzak durmak, olumlu olmak çok önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder