18 Haziran 2013 Salı

Diş Beyazlatma(Bleaching) Nasıl Olur?Nerde Yaptırmalıyım? Faydaları Nelerdir?

Günümüzde estetiğin önemi yadsınamaz ve estetikte güzelliğimizi bütünleyen etkenlerden biri de dişlerimizdir. Son yıllarda diş hekimlerine en çok sorulan sorulardan biri ise diş beyazlatmadır.

Her insanın kendi yapısına göre (göz rengi, ten rengi vb.) bir diş rengi vardır.  Maalesef ki diş fırçalanarak bu yapısal rengi beyazlatamayız. Beyazlatma; çeşitli nedenlerle renklenmiş dişlerin (sigara, çay, kahve, çocuklukta çok fazla antibiyotik kullanılmış olması, yaşlanma…) veya kişiye özel diş rengininbirkaç ton açılması için kullanılan bir oksijenasyon yöntemidir.

Günümüzde dişlerin beyazlatılmasında inanılmaz gelişmeler olmaktadır. Yapılan çalışmalar sonucunda % 38`lik hidrojen peroksitin diş rengini açtığı kanıtlanmıştır. Bu madde kullanılarak 2 çeşit sistemle dişler beyazlatılmaya başlanmıştır:

1- Ev tipi
2- Ofis tipi

Ev tipi beyazlatmada, diş hekimi hastanın dişlerinin ölçüsünü alarak ona uygun alt çene ve üst çene için birer plastik kalıp hazırlatır. 6-8 şırınga şeklindeki ilaç ve kalıplar hastaya verilir. Kişi bu işlemi evinde uygular. 3-4 gün boyunca, kişi kalıpların içine şırıngada ki ilaçları sıkarak kalıpları dişlerine yerleştirir. 4 saat boyunca kalıplar ağızda tutulur. Bu esnada kesinlikle yemek yemek, sigara içmek yasaktır. 4 gün sonra bembeyaz dişlere kavuşulur. (2-6 ton diş rengi açılıyor.)
Ofis tipinde ise; diş hekimi beyazlatmayı klinikte uyguluyor. Diş etleri özel bir maddeyle izole ediliyor. Dişlere sürülen ilaç 45 dakika süreyle özel bir ışık uygulanarak diş yüzeyinde bekletiliyor. 45 dakika sonra sonuç hemen alınıyor, dişlerin rengi 2-6 ton açılıyor.
İki tip beyazlatmada da önemli olan uygulama süresince en az 1 hafta olabildiğince çay-kahve-sigara-şarap-gazlı içecekler gibi dişleri boyayıcı etkenlerden uzak durulmalıdır.
Tedavide dişler esas olarak 1 hafta sonra gerçek rengine kavuşmaktadır.
Kişinin alışkanlıklarına bağlı olarak renkte geri dönüşüm 2-4 sene içinde olmaktadır. Bu nedenle belli sürelerde pekiştirme tedavisi uygulanması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder