30 Mayıs 2013 Perşembe

Açlık krizini önleyen öneriler nelerdir?

Açlık krizini önleyen öneriler |  görsel 1

Açlık hissi, uygulamanız gereken diyet programını bozmanıza neden oluyor mu?
 
Ani gelen açlık hissi sizin için yasak olan yiyecekleri yemenize, uygulamanız gereken diyet programını bozmanıza neden oluyor mu? Kan şekeri dengenizin bozulduğunu gösteren bu durumu birkaç önemli noktaya dikkat ederek kontrol altına alabilirsiniz. Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Berna Ertuğ günlük kan şekeri dengesinin nasıl korunabileceği hakkında bilgi verdi.
 
Kendinizi aç bırakmayın
 
İster kilo vermeye yönelik olsun, ister kilo korumayı amaçlasın beslenme programlarının asıl hedefi ömür boyu uygulanması gereken doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılmasını sağlamaktır. Zayıflayamama endişesi ile yeterli besin almamak, kendini aç bırakmak sıklıkla yapılan bir hatadır. Aç kalmanın yarattığı en önemli tehlike ise kan şekeri dengesininin bozmasıdır.
 
Şeker ve tuz içeriği yüksek gıdalardan uzak durun
 
Acıkma hissi, halsizlik ve baş dönmesi ile kendini hissettirebilen kan şekeri düşüşleri normal bir öğün tüketildikten 2 ya da 3 saat sonra yaşanabilmektedir. Kişinin kendini tekrar aç hissederek yeni bir öğüne ihtiyaç duymasıyla kontrolsüz bir şekilde önüne ne gelirse tüketmesine yol açan kan şekeri dengesi düşüşleri kilo kontrolünü zorlaştırdığı gibi şeker ve tuz içeriği yüksek gıda tüketimini arttırır.
 
Kan şekeri dengenizi korumak için
 
Günlük kan şekeri dengesinin sağlıklı beslenme açısından ve kilo kontrolünde en önemli etken olduğu unutulmamalıdır. Bu dengeyi korumak için şu önerilere dikkat etmek yeterli olacaktır;
 
Kan şekerini hızlı yükselten basit şeker içeren gıdalar yerine, kompleks karbonhidrat içeren besinler tüketin. Örneğin beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmekleri, meyve suyu yerine meyve tüketimini tercih edin.
 
Az az sık sık beslenin. Yani düzenli ana ve ara öğün tüketimini yaşam tarzı haline getirin.
 
Ara öğünlerde kan şekerinizi düzenlemek için meyve, süt, meyveli yoğurt(şekersiz), peynir ekmek veya bisküvi tarzında besin seçimleri kan şekeri dengenizde size yardımcı olacaktır.
 
Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar, dondurma veya meyveli tatlılar tercih edin.
 
Meyvelerin kabuklu yenilebilenleri kabuklarıyla tüketmeyi tercih edin.
 
Mutlaka her ana öğününüzde salata gibi çiğ sebze ya da haşlama veya ızgara sebze tüketin.

Ödem atarak zayıflatan çay tarifi nasıldır?

Mevsim geçişlerinin bir kötü tarafı da vücuttan ödem birikmesine yol açması.
Her gün sabah ve yatmadan önce içilecek bir çay tarifi veriyoruz size. Bu hem zayıflamayı hem de ödem atmayı tetikliyor.
Malzemeler:
1 kaşık funda yaprağı
1 kaşık kiraz sapı
1 kaşık kurutulmuş ısırgan
1 kaşık çiçek  ıhlamur
250 cc kaynar su
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri cam veya porselen demlik demleyin. Günde en az 2 fincan ödem çayı içebilirsiniz. Metabolizma hızlandıran çayı her gün içmeyi ihmal etmemeniz şart.

Işıltılı ve genç cildin sırları nelerdir?

Işıltılı ve genç cildin sırları |  görsel 1

Işıltılı, sağlıklı ve parlak ciltlere sahip olmanın yolu cildinize özen göstermekten geçiyor. Kullandığınız kırışık karşıtı kremlerin yanı sıra doğal yöntemlerle de bakımını ihmal etmemeli ve günlük bakımınızı es geçmemelisiniz.
Ani sıcaklık değişimleri cildinize zarar verir. Serin bir ortamdan güneşe çıkmanız cildinizin yeni ısıya alışması için büyük enerjiler harcamasına sebep olur ve cildinizi strese sokar.
Yüksek dozda şeker ciltte kırışıklıklara neden olur. Özellikle aşırı tüketilen çikolata cildinizin erken yaşlanmasına sebep olur.
Cildinizin erken kırışmasını istemiyorsanız uyku düzeninize dikkat etmeniz şart. Yorgunluğun ilk yansıdığı yer cildinizdir. Bu sebeple günde altı- sekiz saat arası bir uyku düzeniniz olmalı.
Gün içerisinde yaşadığınız stres cildinize yansır. Günlerinizi mümkün olduğunca stressiz ve sakin geçirmeye özen gösterin.
Sağlıklı ve pürüzsüz ciltlere sahip olmak için gün sonunda nemlendiricilerle ufak yüz masajları yapmayı ihmal etmeyin.

Regl (adet)dönemini ruhsal anlamda sağlıklı geçirmenin yolları varmıdır?

Pek çok kadın her ay benzer cümleleri kurup, aynı sıkıntıları yaşıyor.
 
Memorial Hizmet Hastanesi Psikoloji Bölümü'nden Dr. Sevda S. Yurteseven, regl dönemini ruhsal anlamda sağlıklı geçirmenin yollarını anlattı:
 
"Çoğunlukla adet döneminin öncesinde ortaya çıkan duygusal, fiziksel ve davranışsal değişiklere 'adet öncesi disforik bozukluk' deniyor. Bu dönemde; karında ağrı, uykusuzluk ve aşırı uyku hali, iştahta artış, baş dönmesi, titreme, terleme, çarpıntı, mide ve bağırsak bozulmaları, kas ağrıları, cinsel isteksizlik, ödem, migren atakları, memede hassasiyet, şişkinlikle halsizlik gibi pek çok fiziksel değişim görülüyor.
 
Regl dönemini 'hastalık' olarak görmeyin
Ağrılı adet genellikle genç kızlarda sık görülüyor. Özellikle cinsel kimliğin tam gelişmemesi, cinsellikten korkmak, beden bütünlüğüne kötü bir şey olması hissi genç kızlarda görülebiliyor. Cinsel olarak bastırılmış toplumlarda reglin 'kötü', 'pis', 'hastalık' olarak adlandırılması, genç kızların kafalarını karıştırıyor.
 
Hassas olduğunuzu yakın çevrenizle paylaşın
Kadınların yüzde 90'ında regl öncesi ve sırasında öfke, huzursuzluk hisleri oldukça yüksektir. Normal zamanlarda daha fazla tolere edilebilen durumlar bu dönemde hayal kırıklığına yol açabilir. Regli şiddetli yaşayanlar yakın çevresine konuyla ilgili bilgi verebilir. Bunun bir sendrom olduğu, kendisine daha anlayışlı davranılması gerektiğini hatırlatabilir. Özellikle ekonomik ve sosyal anlamda bağımsız kadınların bu dönemde daha çok ruhsal sorunlar yaşadığı, kültürün ruhsal sorunların görülmesini desteklemediği ortamlarda fiziksel sorunlar yaşandığı görülüyor. Bu dönemde var olan psikolojik sorunlar şiddetlenebiliyor. Örneğin; depresyonda olan bir kişi, bu dönemde depresif duyguların artmasıyla intihara kalkışabiliyor.
 
Makyaj yapıp, kuaföre gidin
Regl döneminde pek çok kadın kendini çirkin hissediyor. Saçların şekle girmemesi, yüzdeki sivilceler, ödem ve kilo artışına adet sancısı da eklendiğinde hayat çekilmez hale gelebiliyor. Ancak bu dönemde aynalara küsmek yerine; hafif bir makyaj yapmak, kuaföre gitmek ya da güzel hissetmek için kendinize zaman ayırmak iyi gelecektir.
 
Açık havada yürüyüş yapın
Stres yaratacak ortamlardan uzak durulmalı, çeşitli egzersizler ve gevşeme teknikleri kullanmalı. Rahat kıyafetler ve müzik eşliğinde açık hava yürüyüşleri yapılabilir. Nefes egzersizleri ve meditasyon da öneriliyor.
 
Arkadaşlarınızla vakit geçirin
Bu dönemindeki olumsuz psikoloji kadınları yalnızlaştırabilir. Kişinin arkadaşlarıyla yemeğe çıkıp, sinemaya gidip, hoşlandığı aktiviteleri gerçekleştirmesi psikolojisine iyi gelecektir."
 
TERAPi SEÇENEĞi
Nasıl fiziksel direncimiz düştüğünde hastalıklara daha açık hale geliyorsak, duygusal direncimizin düştüğü noktalarda da-ki mensturasyon dönemi buna bir örnektir- anksiyete artar ve kaygı artışıyla başka pek çok psikolojik sıkıntı ortaya çıkabilir. Regl dönemini oldukça sorunlu yaşayan kadınların terapiye başvurması, bu dönemi daha rahat geçirmelerini, çözülmemiş sorunlarına bakabilmelerini, stresle mücadele tekniklerini öğrenebilmelerini sağlar. Ayrıca terapide; kadınlık algıları, cinselliğe ve doğurganlığa bakışları, eşle ilişkileri, orgazm sorunları çalışılarak rahatlama sağlanabilir.
 
ANTiDEPRESAN kullanımı
Ülkemizde yapılan bir çalışmada; regl öncesi dönemde olumsuz ruhsal belirtilerin daha sık ortaya çıktığı ve bunların şiddetinin, regl sonrasına göre daha yüksek olduğu saptandı. Regl öncesinden başlanarak kullanılan antidepresan ilaçlar bu sürece olumlu etki yapabiliyor.
 
DUYGUSAL VE DAVRANIŞSAL DEĞiŞiKLiKLER
 
Gerginlik
Endişe
Öfke
Depresif duygu durum
Ağlama
Kendini beğenmeme
Sabırsızlık
Alınganlık
İçe kapanma
Dikkatsizlik
Unutkanlık
Sinirlilik
Tahammülsüzlük
 
Bu belirtilerden birkaçı, çoğu kadının regl döneminde görülebilir. Bu bozukluklar kişinin yaşamını çok fazla etkilemediği takdirde tedavi önerilmez. Ancak bir sene boyunca bu belirtilerden en az beş tanesi birlikte görülüyorsa, kişinin özel ve iş yaşamını, işlevselliğini etkiliyorsa bu durumda bir uzmandan yardım almakta fayda var.

Doğum tarihine göre kişilik ve kader analizi olur mu?

Güney Afrikalı fizikçi Douglas Forbes'ın doğum tarihinin insanın kaderini etkilediğini ve karakterini belirlediğini ön gören çalışması. İnsanın kişiliğini, varoluş amacını ve kaderini ortaya koyabilen bir analiz yöntemidir.
 
Forbes'un bu çalışması Yılmaz Erdoğan'ı da etkiledi. Hatta Erdoğan, Douglas Forbes'in kitabına bir ön söz bile yazdı.
 
Kıvanç Tatlıtuğ (Pin kodu 5): Zarif, dışa dönük, entelektüel, sonuca giden, esnek, sezgileri kuvvetli, eğlenceli, mantıklı. Zihinsel ve fiziksel olarak sürekli hareket halindedirler. Mizahi, dışa dönük ve yenilikçi insanlardır.
 
Belçim Bilgin, MERT FIRAT (Pin Kodu 4): Esrarengiz, hedefleri olan, zeki, adil, devrimci, şaşırtıcı, heyecanlı. Ani değişiklikler göstererek çevresindekileri şaşırtabilirler. Tanımlanması güç insanlardır. Kendilerine özgü bir tarzları vardır.
 
ŞİMDİ SİZ DE PİN KODUNUZU HESAPLAMAYA BAŞLAYIN...
 
Kıvanç Tatlıtuğ'un örnek pin kodu hesaplaması:
 
Kıvanç Tatlıtuğ'un doğum tarihi 27/10/1983 
 
pin kodu: 2 7 1 0 1 9 8 3
 
Birinci adım: Doğduğu günün rakamları toplanır: 2+7=9
 
İkinci adım: Doğduğu ay: 1+0= 1
 
Üçüncü adım: Doğum yılı: 1+9+8+3=21    / 2+1= 3
 
Dördüncü adım: İlk üç rakam toplanarak tek sayı haline getirilir: 1+3= 4
 
Beşinci adım: Bir ile dördüncü rakam toplanıp tek sayı haline geliyor: 4
 
Altıncı adım: Bir ve ikinci rakam toplanıp tek sayı haline geliyor: 1
 
Yedinci adım: İki ve üçüncü rakam toplanıp tek sayı haline geliyor: 4
 
Sekizinci adım: Altı ve yedinci rakam toplanıp tek sayı haline geliyor: 5
 
Pin Kodun Ne Diyor?
 
BİR Lider, yaratıcı, eleştiriye tahammülsüz, kontrol edici, çabuk parlayan ve sönen insanlardır. İletişim ve eğitim alanında başarılı olurlar. Adalet duyguları gelişmiştir. Onların yönetmesine izin verildiği sürece çok yufka yüreklidirler.
 
İKİ Genel olarak çok verici, kendilerinden çok karşısındakileri düşünen, ailelerine düşkün, temkinli ve sezgisel insanlardır. Mükemmel ebeveynlerdir. Sevdiklerine aşırı düşkün ve koruyucudurlar. uyum yetenekleri çok gelişmiştir ve sezgiseldirler.
 
ÜÇ Organize, fanatik, tutkulu, ciddi, inatçı ve istediklerini elde etmek için düşmanca davranmaktan çekinmeyen insanlardır. Detayları görmek konusunda çok başarılıdırlar. Kolay uzlaşmazlar ve inandıkları konusunda sonuna kadar savaşırlar.
 
DÖRT Doğruluğu dürüstlüğü temsil eder. Ani değişiklikler göstererek çevresindekileri şaşırtabilirler. Tanımlanması güç insanlardır. Kendilerine özgü bir tarzları vardır. Davranışları göze çarpacak denli farklıdır. Sorumluluk duyguları gelişmiştir.
 
BEŞ Zihinsel ve fiziksel olarak sürekli hareket halindedirler. Mizahi, dışa dönük ve yenilikçi insanlardır. İletişimle ilgili ve zekalarını kullanabilecekleri mesleklerde başarılı olurlar. Duygudan çok mantıkla hareket ederler.
 
ALTI Sevecen, romantik ve sosyal insanlardır. Gösterişli ve titizdirler. Para konusunda aşırı uçlardadırlar. Kaba ve gürültücü insanlardan hoşlanmayan bu insanlar tam birer salon insanıdırlar.
 
YEDİ Duygusal, yaratıcı, mahremiyetlerine düşkün insanlardır. Güvensizliklerinden kaynaklanan gelecek korkularını para biriktirme yoluyla aşmaya çalışırlar. Elde edilmesi zor insanlardır fakat ilişkiye girdikleri insana gerçek bir bağlılık gösterirler.
 
SEKİZ Sabırlı, başarılı, azimli insanlardır. Çocukluk dönemlerinden kaynaklanan güvensizliklerinden dolayı yoğun bir şefkat ihtiyacı hissederler. Üretken insanlardır. Zarif yüz hatları olan bu insanlar ilerleyen yaşlarında da genç görünürler.
 
DOKUZ Saf, masum, kolay güvenen ve çocuksu özellikler sergileyen bu insanlar inanılmaz sezgi güçleri sayesinde sanılanın aksine kolay kandırılabilen insanlar değildirler. Kendilerine güvenli görünmelerine rağmen onaylanma ihtiyacı duyarlar.

Rihanna vücudunun 8 sırrı

Rihanna vücudunun 8 sırrı |  görsel 1

Siz de onun gibi bir vücuda sahip olabilirsiniz. Ne yediğini ve güzelliği için neler yaptığını merak ediyor musunuz?
 
Bir gece kırmızı topuklu ayakkabıları, muhteşem elbisesiyle kırmızı halıda, ertesi sabah eşofmanlarıyla sahilde görüntülenen Rihanna her zaman formda kalmayı ve zinde olmayı nasıl başarıyor?
 
Onun vücut biçimi 21.yy için en ideal şekil diye konuşuluyor. Artık kadınların böyle vücuda doğru döneceği ve genel geçer ölçülerin bu şekilde olacağı iddia ediliyor.
 
Rihanna çok çalışıyor, günlük temposu oldukça yoğun. Bu yüzden dengeli ve sağlıklı bir diyet programı var. Genellikle balık ve tavuk gibi besinler alıyor. Ancak spor veya konser zamanı karbonhidratlı beslenmeye geçiyor.
 
Diyetisyeni Amanda Ursell, Rihanna için yoğun günlerinde enerjiyi yavaş yavaş açığa çıkartan, sağlıklı karbonhidratlar verdiğini söylüyor. Erişte, makarna, ekmek ve fırında patates tüketiyor. Elbette tahıllı ve kepekli olanlarını!
 
Rihanna’nın antrenörü Harley Pasternak, rutin egzersizleri arasında kardiyo, koşu ve bisiklet olduğunu söylüyor. Kombine egzersizleri 10 dakika kardiyo, koşu, bisiklet, ip atlama ve vücut geliştirme.
 
Eğer turne gibi yorucu bir süreçteyse, Haftada 3 defa, 3 er seanslık 25 dakikalık çalışma yapıyor. Eğer turne veya konser programında değilse, haftada 5 gün, 30’ar dakika kardiyo olmak kaydıyla spor egzersizleri yapıyor.
 
Üst gövdesini çalıştırıyor. Şınav çekiyor, ağırlık kaldırıyor ve özellikle üst kol akslarını çalıştırıyor. Omuz ve sırt çalışmaları yapıyor.
 
Rihanna’nın yaptığı egzersizlerden biri, eşzamanlı kol kaldırma hareketi. Siz de yapabilirsiniz. Dambıl alın. Dizleri kalça seviyesinde kırın. Ellerinizi önünüzde tutun. Sırtınız düz olsun. Dambılları omuz yüksekliğinde kaldırın. Birkaç saniye bu pozisyonda tutun ve bırakın.
 
Başka bir Rihanna egzersizi ise; tepeye uzanma! Sırtınız düz, karın kaslarınızı sıkarak bir sandalyeye oturun. Her iki elinize birer dambıl alın. Dirsekleri başınıza yakın tutarak, ellerinizi başınızın üstüne kaldırın. Sonra dirsekleri bükün ve omuz kemikleri arasında inerken dambılı da indirin. Tekrar yavaşça başlangıç pozisyonuna dönün.
 
Karın, bacak ve üst bölge çalışmalarını yapmadan önce mutlaka doktorunuza ve bir spor hocasına danışın. İmkanınız varsa, kendinize özel bir antrenör tutarak, doğru nefes almayı ve hareketleri doğru yapmayı öğrenin. Rihanna gibi olmak için, onun kadar çaba harcamak gerektiğini unutmayın.

Barbunya çiller ve güneş lekelerine iyi gelir mi?

Yüzünüzde yaz-kış geçmeyen çiller ve güneş lekeleri mi var.
 
Biliyorsunuz ne kadar reklam yapsalar da kozmetik ürünler çiller ve lekelerle savaşamıyor.
 
En sık başvurulan yöntem peeling yani soyma işlemi. Onun sonuçları da malum; Erken yaşlanma.
 
Oysa her zaman dediğimiz gibi bu sorununda çözümü bitkilerde. Hatta bu sorunun çözümü bir sebze de saklı. Barbunya çiller ve güneş lekelerine müthiş iyi geliyor.
 
Hazırlanışı:
 
100 gr. beyaz barbunyayı geceden ıslatın. Ertesi gün de, bir litre suyun içinde kaynatın. Pişince iyice süzün. Elde ettiğiniz barbunya suyunu en az beş gün boyunca çillerinize ve lekelerinize sürün. Kullanmadığınızda, buzdolabında muhafaza edin.

Gözleri ışıltılı ve genç gösteren en iyi makyaj teknikleri nasıl yapılır

Zamanın izlerini size sunacağımız makyaj önerilerini ve makyaj tekniklerini kullanarak silin.
 
Gözlerinizin her zaman genç ve etkileyici gözükmesi için 6 adımı takip etmelisiniz. Bu sayede etkileyici başkışlarınıza engel olan etkenleri ortadan kaldıracaksınız!
 
Doğru seçim
 
Göz çevrenizde ince kırışıklıklar belirmeye başladığında, çizgilerin içine birikerek onları daha da belirginleştiren metalik farlardan kaçının ve krem farlar yerine pudra dokulu formülleri tercih edin.
 
Baz kullanın
 
Göz kapağınızın anında daha genç ve pürüzsüz görünmesini sağlar ve göz makyajınız çok daha kalıcı olur.
 
Çizgi çekin
 
Üst kirpik diplerinize kalem çekmek, kirpiklerin daha gür görünmelerini sağlar. Çizginin dış kısmını pamuklu çubukla yukarı doğru dağıtmak gözlerde lift etkisi yaratacaktır.
 
Gölge oyunları
 
Göz kapaklarına nötr renkler sürün, göz kapağının çukurunu sıcak kahve tonlarıyla belirginleştirin. Bu teknik gözlerin daha büyük ve belirgin görünmesini sağlar.
 
İşin sırrı
 
MAC kreatif direktörü Hatice Özcan göz bölgesine uygulanacak bazı renk ve gölgelendirme oyunları ile gözlerinizin ifadesi kaldırabilirsiniz" diyor. "Bu konuda yapılacak ilk adım alt göz kapağının iç kısmını beyaz ya da ten rengi bir göz kalemi ile aydınlatmaktır."
 
Kaşları belirginleştirin
 
Daha genç görünmek için makyajınızın en önemli adımlarından biri seyrekleşen ve rengi açılan kaşları belirginleştirmektir.