5 Haziran 2013 Çarşamba

Hangi epilasyon yöntemi daha iyi?


epilasyon
Yazın kıl-tüy yumağı halinde dışarı çıkılmıyor. Tüy dökücü kremler, ağda, jilet veya elektrikli epilasyon aletleri bu sorundan kurtulmak için başvurulan yöntemlerden. Peki hangisi?
Güzellik uğruna tüylerden kurtulmak senelerdir kadınların haftalık ya da aylık zorunlu bir döngüsü. Ehh, erkekler gibi tüyleri olduğu gibi bırakmak da mümkün değil. O halde önemli olan bu işlemi en acısız yoldan halletmek Bir de seçilen yöntemin kolay, zahmetsiz ve etkisini uzun süre koruyor olması gerekiyor. Açık renkli iseniz şanslısınız. Ama koyu tene sahipseniz sıkıntınız çok olmalı. Artık yaz mevsimi de kapımızı çalmak üzere. Şortların, bikinilerin dolaplardan çıkmasına az kaldı. Siz de bu kıl, tüy meselesinden nasıl kurtulacağınızı düşünüyorsanız, işte ağdadan, lazerli epilasyona tüm yöntemler…
Ağda 
Türk kadınlarının vazgeçilmez tercihi! Ağda cilde ince bir tabaka olarak sürülüyor ve bir süre bekletiliyor. Ve soğuyan tabaka hızla çekiliyor! Sizin o sırada canınız yansa bile kılların kökleri hiç zarara uğramıyor! Bu nedenle kıllar yeni oluştuklarında uçları sivri ve sakal gibi sert olmuyor. Ancak tüyler belli bir uzunluğa gelmeden yeniden yapılamıyor. Kişiye göre 3 – 4 haftada uygun uzunluğa geliyor. Sir ağda ise son yıllarda revaçta bir yöntem. Bal mumu ve çam reçinesinden elde edilen tamamen bitkisel bir ürün. Üstelik oldukça hijyenik. Yeniden yapmak için tüylerin belli uzunluğa gelmesini beklemeye gerek yok. Buna karşın tüyler 2 -3 haftada tekrar bacaklarınızdaki yerini alıyor! Bu arada sir ağda yaptıracaksanız son 24 saat içinde solaryum ya da cilt bakımı yaptırmamanız gerekiyor.
Tıraş bıçağı 
Son yılların yükselen trendi! Ucuz, çabuk ve pratik. Gilette firmasının yaptığı bir araştırma kadınların yüzde 25′inin jileti tercih ettiğini gösteriyor. Buna rağmen tıraş bıçağının tüyleri çoğalttığına dair bir inanış var. Ancak bu doğru değil! Tıraş edilen gözenekten çıkan tüylerin ucu sivri değil küt oluyor. Bu nedenle ele daha sertmiş gibi geliyor ve göze öyle görünüyor. Kişiye göre 3 – 7 günde tüyler tekrar çıkıyor. Tercihiniz tıraş bıçağı ise kesinlikle nemlendiricili tıraş sabunları kullanın. Böylece hem cildinizin kurumasını önlemek hem de tıraş bıçağının körelmesini engellemek mümkün.
Epilasyon makineleri
Bu elektrikli aletler tıpkı cımbız gibi tüyleri tek tek ve kökünden alıyor. Bu nedenle uzun vadede çok iyi sonuçlar veriyor. Ama kadınlar arasında can yakıcı olduğu görüşü hakim. Epilasyon makinesi üreten firmalar acıyı azaltan yeni ürünleri piyasaya sunuyorlar. Bu makineler sayesinde uzun sürede kalıcı sonuçlar almanız daha kolay. Ancak kullanım sırasında bir noktaya özellikle dikkat etmeniz şart. Epilatörü kesinlikle tüylerinizin çıkış yönünün tersine doğru hareket ettirin.
Tüy dökücü kremler 
Bu kremler kökleri etkilemeden tüyleri yumuşatıp eritiyor. Tıraştan daha hijyenik ve formülü nemlendiriciözelliğine sahip. Ancak uygulanacak bölgenin büyüklüğüne göre işlem biraz zaman alıyor. O açıdan özellikle bikini bölgesi için tavsiye edilir! Cildiniz hassas ise kullanmadan önce alerji için küçük bir bölgeye test etmeniz son derece faydalı.
Lazerli epilasyon 
Her alanda yenilikler yaratan teknoloji, tüylenme konusunda da kadınların imdadına yetişiyor ve bize yan etkisi olmayan, ağrısız ve acısız, modern ve iz bırakmayan, etkili ve tüylerin kalıcı bir şekilde yok olmasını sağlayan bir yöntem sunuyor: Lazer epilasyon. Belli bir dalga boyuna sahip olan lazer ışınları cilt altında kıl köküne kadar ilerleyerek, kıl kökünü yok ediyor. Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Melisa Eczacıbaşı sanıldığının aksine lazerin hiçbir yan etkisi olmadığını belirtiyor. Bu yöntemin etkili olabilmesi için ortalama 4-6 seans düzenli bir şekilde seanslara devam etmek gerekiyor. Her seansla birlikte yüzde 10 – 20 arası kıllarda azalma, incelme ve gelişimlerinde yavaşlama görülüyor. Kılların gelişimi yavaşladığından seans araları oldukça uzun sürüyor. Beyaz tenli ve kılları sert olan insanlarda kalıcı çözüme ulaşmak mümkün. Kıl kökleri yok olduğu için kıllar bir daha çıkmıyor. Elbette ki alınan sonuçta iki faktör çok önemli. Bunların biri yöntemi uygulayan kişi, diğeri ise lazer cihazının etkinliği.

Lazer diğer yöntemlerin tersine oldukça hızlı bir yöntem. Küçük alanlara uygulama (yüz, dudak üstü, çene, koltuk altı, bikini bölgesi, göğüs çevresi…) ortalama 15 dakika sürerken, teknolojik açıdan en son gelişmiş cihazlarla büyük bölgeler (bacak) ortalama 1-1.5 saat gibi bir zaman alıyor. Seans başlamadan önce kıl kökleriyle herhangi bir şekilde oynamamak şart. Dr. Eczacıbaşı bunun nedenini şöyle açıklıyor: “Lazer epilasyonda amaç, kıl köklerini yok etmektir. Bu nedenle seansa başlamadan önceki ortalama iki hafta içerisinde kıl köklerine ağda, ip, cımbız ve epilasyon aletleri kullanmaması gerekmektedir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder